Pizza cu cabanos

de Dya Daniela Andrei in Pizza, 21 Sep 2013 | 5341 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru compozitie ne sunt necesare:

  • 300 gr cascaval
  • 1 ardei capia rosu
  • 2 bucati de cabanos
  • 150 gr sunca/kaiser
  • 1 ceapa alba potrivita
  • 50 gr porumb pentru copt
  • 100 gr masline fara samburi

Pentru aluat ne sunt necesare:

  • 400-500 gr de faina
  • 2-3 linguri ulei
  • 50 gr de drojdie
  • o lingurita cu zahar
  • 250 ml apa calduta
  • o lingurita cu oregano (uscat)
  • o lingurita cu busuioc (uscat)
  • o lingurita cu sare sau dupa gust

Suplimentar: 5-6 linguri cu pasta de rosii si o lingurita de oregano

Pentru servire avem nevoie de:

  • ketchup iute Univer
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza cu cabanos:

Incepem prin pregatirea aluatului. Astfel, cernem faina si adaugam condimentele, sarea si zaharul. In mijloc formam o adancitura in care punem drojdia sfaramata si turnam putina apa calduta. Lasam drojdia sa dospeasca cam 10-15 minute, dupa care trecem la framantarea aluatului. Pe masura ce il framantam adaugam si cele 2-3 linguri cu ulei. Acoperim vasul cu un servet de bucatarie si il lasam intr-un loc caldut pana isi dubleaza volumul. Din aluatul obtinut coacem 2 tavi de aragaz. Separam aluatul in doua bucati si le intindem cu sucitorul, pe fiecare in parte, pe o suprafata plata, pudrata cu faina.

Ungem tava cu putin ulei, asezam unul dintre blaturi, il ungem cu pasta de rosii si oregano si adaugam ingredientele incepand cu presararea cascavalului trecut prin razatoare sau taiat in cuburi mici. Asezam apoi cabanosii feliati, porumbul, maslinele, ceapa si ardeiul capia feliate.  Deasupra mai presaram putin cascaval si introducem tava la cuptor atat cat este necesar. (Se procedeaza la fel si cu cel de al doilea blat.) Se serveste cu ketchup iute Univer. Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu cabanos" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
"Lahm bi ajeen" (carne pe aluat)-pizza arabeasca